Antiatom

Valódi tények, információk, hírek az atomenergiáról, a média és az ipar csúsztatásai nélkül.

Adatlapok

arnyekvilag

Történetek

Alkotmánybíróság előtt az atomvita

2009.06.09. 11:15 | Atom Antal | Szólj hozzá!

Címkék: bővítés atomerőmű paks

Az Alkotmánybírósághoz, és Fülöp Sándor ombudsmanhoz fordul az Energia Klub a paksi bővítésről szóló márciusi parlamenti határozat ügyében.

Az egyesület azért szánta el magát a lépésre, mert abban bízik, hogy így megakadályozható egy olyan folyamat, amely Magyarország gazdaságát akár hosszú évtizedekre is káros irányba terelheti. Az Energia Klub szerint az európai és világszintű energiapolitikákkal szemben ugyanis, hazánk egy mind jogilag, mind gazdaságilag erősen megkérdőjelezhető, hatásában Bős-Nagymaroshoz mérhető, téves úton indult el.

A beadványokban kifejtett probléma lényege az, hogy az Atomtörvény szerint már meglevő atomerőmű bővítésének „előkészítéséhez” nem szükséges az országgyűlés engedélye. Ilyen engedély már magához a bővítéshez kell. Azaz az Országgyűlés március 31-i határozatával gyakorlatilag megalapozott előkészítés nélkül járult hozzá Paks bővítéséhez.

Teljes cikk:

www.greenfo.hu/hirek/hirek_item.php

A bejegyzés trackback címe:

https://antiatom.blog.hu/api/trackback/id/tr241173393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása