Antiatom

Valódi tények, információk, hírek az atomenergiáról, a média és az ipar csúsztatásai nélkül.

Adatlapok

arnyekvilag

Történetek

Szeptember 20. – Európai Urán Akciónap

2008.09.03. 10:30 | Atom Antal | 1 komment

Címkék: európai atomenergia demonstráció wildhorse urán akciónap

2008. szeptember 20-ára szinte egész Európa demonstrációkkal készül az urán akciónapra. Az idei lesz az első ilyen rendezvény, de a szervezők szeretnének hagyományt teremteni a nemzetközi megmozdulásokkal.

Hogy miért éppen szeptember 20-án? Tavaly ezen a napon volt Németországban egy nemzetközi atom-ellenes konferencia. A résztvevők arra az elhatározásra jutottak, hogy az atomenergia és az uránbányászat veszélyessége nem kap elég nyilvánosságot, ezért az akció célja a figyelemfelkeltés, ill. az emberek ráébresztése arra, hogy mennyire fontos kiállni a tiszta és biztonságos energiaforrásokért. Lehet más az áramtermelés! Lehet más az energiafelhasználás! Lehet élni anélkül, hogy radioaktív sugárzásnak tegyük ki szervezetünket!

Ha felkeltette érdeklődésedet az akció, Te is részese lehetsz, a nagy váltásnak! Vigyünk véghez közösen egy korszakalkotó energiaforradalmat!

Magyarországon a Pécs közeli Bátaszéken leszünk információs pulttal, kiállítással és egész napos rendezvénysorozattal. Itt ugyanis egy ausztrál vállalat (WildHorse Energy) hamarosan újra el akarja indítani az uránkitermelést.

Tájékozódj és csatlakozz!

www.greenkids.de/europas-atomerbe/index.php/Uranium-Action-Day

A bejegyzés trackback címe:

https://antiatom.blog.hu/api/trackback/id/tr36646126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anti-anti-nuclear · http://www.uran.hu 2008.09.23. 12:21:17

Mit tudtok ti az uránkutatásról? Hö?
süti beállítások módosítása