Antiatom

Valódi tények, információk, hírek az atomenergiáról, a média és az ipar csúsztatásai nélkül.

Adatlapok

arnyekvilag

Történetek

Radioaktív tűz?

2010.08.18. 13:11 | Atom Antal | Szólj hozzá!

Címkék: oroszország tűz atomipar radioaktiv atomkatasztrófa

Oroszországszerte július végétől erdőtűz pusztít.  A hideg éghajlatáról híres országban idén nyáron Moszkvában és több egyéb Közép-Oroszországbeli városban (Voronyezs, Nyizsnyij Novgorod..) minden melegrekord megdőlt. Lehet vitatkozni, hogy mennyit változik a klíma, meg mi is az a globális felmelegedés, de az hogy az ember júliusban közel 45 fokban közlekedik Moszkvában vitathatatlanul nem normális. Az Európa tüdejét adó erdők elégése és sok tízezer a tűz következtében hajléktalanná váló ember mellett nagy problémát jelent, hogy a tűz több városban titkos nukleáris kutatóbázisok vagy üzemelő reaktorok közelébe is elér. 

Újabb okok, hogy kijelentsük ismét. Az atomenergia nem klímabarát. Az atomerőművek nem biztonságosak a klímaváltozás következtében fellépő tornádók, árvizek és erdőtüzek idején. 

Íme a sztori, ami címlapra került a világ minden pontján:

www.independent.co.uk/news/world/europe/russians-fear-worst-as-fires-reach-chernobyl-fallout-zone-2050130.html

www.nytimes.com/2010/08/11/world/europe/11russia.html

www.bellona.org/articles/articles_2010/Russiafires_nuclear

A bejegyzés trackback címe:

https://antiatom.blog.hu/api/trackback/id/tr392230501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása