Antiatom

Valódi tények, információk, hírek az atomenergiáról, a média és az ipar csúsztatásai nélkül.

Adatlapok

arnyekvilag

Történetek

Nukleáris terrorizmus

2008.12.05. 11:47 | Atom Antal | Szólj hozzá!

Címkék: jelentés atomfegyverek atomipar

A következő néhány évben erősen nő annak az esélye, hogy terroristák biológiai vagy nukleáris fegyverrel megtámadják a világ valamely nagyvárosát, írja egy amerikai kongresszusi tanulmány. Ennek oka, hogy gyarapszik az atomfegyverek csempészetével foglalkozó bűnszövetkezetek száma, valamint az, hogy a nukleáris technológiák ismeretanyaga egyre könnyebben – akár pár internetes kattintás segítségével – terjed el világszerte.

A nukleáris terrorizmus megelőzése érdekében határozott lépések megtételére van szükség. Az atombomba gyártásához szükséges őrizetlen uránium- és plutóniumkészletek biztosítására, valamint a csempészhálózatok felszámolására. Nemzetközi vonalon pedig az atomsorompó egyezményt meg kellene szigorítani, az előírások megsértőivel szemben kemény büntetéseket kellene kilátásba helyezni, és a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség helyzetét szilárdabbá kellene tenni az ellenőrzések végrehajtása, illetve a szabályok betartatása terén.

Angol nyelvű cikkek:

www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2008/12/01/AR2008120102710.html

www.iht.com/articles/2008/11/02/opinion/ednukes.php

 

A bejegyzés trackback címe:

https://antiatom.blog.hu/api/trackback/id/tr72805666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása