Antiatom

Valódi tények, információk, hírek az atomenergiáról, a média és az ipar csúsztatásai nélkül.

Adatlapok

arnyekvilag

Történetek

Ósdi reaktort?

2008.03.27. 16:16 | Atom Antal | Szólj hozzá!

Címkék: támogatás mohi

Tudomásom szerint az Erste Bank részt vesz abban a konzorciumban, mely a mohi atomerőmű újabb blokkjainak befejezését finanszírozza!
Ezek a reaktorok lényegesen veszélyesebbek, mint a ma Európában épülő reaktorok. Ez különösen annak fényében aggasztó, hogy Mohi a szlovák-magyar határtól alig negyven, Budapesttől pedig mindössze nyolcvan kilométerre található.
Ráadásul Szlovákia kitart amellett, hogy az 1986-ban kiadott építési engedély mindmáig érvényes. A jelentős változtatások ellenére Szlovákia nem tervezi sem környezeti hatástanulmány készítését, sem a határokon átnyúló hatások vizsgálatát. Ez megsérti az EU környezeti hatásvizsgálati eljárásokról szóló direktíváját, és az ESPOO-i Egyezménynek a határokon átterjedő környezeti hatások vizsgálatáról szóló előírásait.
Egy felelősségteljes banktól elvárható, hogy eleve elzárkózzék egy teljes mértékben elavult nukleáris atomerőmű építésének finanszírozásától, mivel a reaktorok egészségügyi és biztonsági kockázatot jelentenének több millió európai állampolgárnak.
Írjál az Erste Bank magyarországi vezetőinek, hogy tegyenek meg mindent, hogy a bank ne támogassa a reaktorok megépítését!

A bejegyzés trackback címe:

https://antiatom.blog.hu/api/trackback/id/tr50399243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása