Antiatom

Valódi tények, információk, hírek az atomenergiáról, a média és az ipar csúsztatásai nélkül.

Adatlapok

arnyekvilag

Történetek

Tűz ütött ki egy németországi atomerőműben

2008.02.05. 14:26 | Atom Antal | Szólj hozzá!

Címkék: baleset németország tűz atomerőmű

Tűz ütött ki a Vattenfall Europe átmenetileg bezárt kruemmeli atomerőművében, Németország északi részében, de a tűzet sikerült gyorsan kioltaniuk az atomerőmű saját tűzoltóinak hétfőn - adta hírül az erőmű működtetője és a helyi kormányzat. A cég által kiadott közlemény szerint a tűz az erőmű egyik szellőző rendszerében keletkezett. Radioaktív anyagok nem jutottak a környezetbe, és az esetről az összes illetékes szervet értesítették.
A Schleswig-Holstein tartományi Szociális Ügyek Minisztérium, amely a nukleáris biztonságot felügyeli a térségben, közleményében elmondta, hogy a hétfőn reggel 7 óra körül keletkezett tüzet nem sokkal nyolc óra után már sikeresen eloltották. A tűz oka egyelőre ismeretlen, szakemberek jelenleg is vizsgálják a helyszínt.
A 24 éves kruemmeli raktor körülbelül 20 km-re fekszik Hamburgtól az Elba mentén. Az 1402 megawattos erőművet, amelyet közösen üzemeltet a Vattenfall svéd-német közüzemi cég és a német E.ON, 2007. június 28-án zárták be, mert tűz keletkezett az egyik transzformátor alállomáson és az rövidzárlatot okozott. A szomszédos, 806 megawattos brunsbuetteli atomerőművet, amelyet ugyancsak a Vattenfall és az E.ON működtet közösen, szintén le kellett zárni a tavaly nyári problémák miatt. A Greenpeace környezetvédő szervezet azt akarja, hogy mindkét atomerőművet egyszer s mindenkorra zárják be.
Az SPD és a Zöldek alkotta előző kormánykoalíció tervei alapján Németország 2020-ig ki akarja iktatni az atomerőműveket. Az SPD-vel jelenleg koalíciót alkotó konzervatív pártok (CDU/CSU) azonban szeretnék a tervet felülvizsgálni, ám minden, nukleáris biztonsággal kapcsolatos baleset az ő érveiket gyengíti és megerősíti a nukleáris biztonsággal és technológiával kapcsolatos félelmeket. (Reuters - Frankfurt )

A bejegyzés trackback címe:

https://antiatom.blog.hu/api/trackback/id/tr77326351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása