Antiatom

Valódi tények, információk, hírek az atomenergiáról, a média és az ipar csúsztatásai nélkül.

Adatlapok

arnyekvilag

Történetek

Félrevezető brit nukleáris vita

2008.01.08. 16:10 | Atom Antal | Szólj hozzá!

Címkék: klímaváltozás atomenergia

Az atomerőművekről, mint a klímaváltozás elleni harc eszközeiről a brit kormányzat által folytatott tavalyi vita és végkimenetele hibás és félrevezető volt - állítják brit tudósok. Egy még tavaly februárban elhatározott jogi lépés kényszerítette ki, és alapvető hibája, hogy "elvben" kért támogatást a lakosságtól a régiek helyett új erőművek építéséhez, nem került sor érdemi konzultációra, gyakorlati megoldás kialakítására.
Már a környezetvédők is figyelmeztettek a vita során, hogy a vitát láthatóan pozitív eredmény elérésére "hegyezték ki", így ki is vonták magukat ősszel a konzultációkból. A Greenpeace jogi úton eljárást is kezdeményezett és most is tudatta, hogy nem hátrál meg attól, hogy ebben eredményre jusson.
A tudósok, különböző egyetemek szaktekintélyei szerint egyszerűen nem született a konzultációban megnyugtató eredmény, a majdani új erőművek nukleáris hulladékának ügye rendezetlen maradt, a brit kormány a megoldást a régi katonai nukleáris létesítmények hulladékára dolgozta ki.
A tudósok azt is kifogásolják, hogy a kormány nem tárja fel a valós költségeket sem az új nukleáris erőművekkel, sem az alternatív energiaforrások alkalmazásával kapcsolatban. (Reuters - London)

A bejegyzés trackback címe:

https://antiatom.blog.hu/api/trackback/id/tr49289629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása