Antiatom

Valódi tények, információk, hírek az atomenergiáról, a média és az ipar csúsztatásai nélkül.

Adatlapok

arnyekvilag

Történetek

Tanulmány az energiabalesetekről

2008.10.05. 11:26 | Atom Antal | Szólj hozzá!

Címkék: amerika jelentés baleset atomenergia atomerőmű

A májusban publikált Energiapolitika tanulmány az 1907 és 2007 között bekövetkezett legnagyobb méretű energiabaleseteket vizsgálta. A tanulmány nagyméretű balesetként a halálos esteket vagy a legalább 50.000 USD értékű káresemény bekövetkeztét definiálta. Az ilyen esetek száma összesen 279, amelyekben összesen 41 milliárd USD kárérték és 182.156 haláleset történt. A költségek tekintetében, a nukleáris erőművek állnak első helyen a környezeti károk bekövetkezésében. A károk értéke 16,6 milliárd USD, vagyis 41%-a az összkárnak a vizsgált évszázadban.

Ellentétben az iparág állításával, hogy a nukleáris erőművek biztonságosak, 63 nagyméretű baleset következett be az atomerőművekben. 29 baleset történt az 1986-os csernobili katasztrófa óta, és 71%-a a baleseteknek az Egyesült Államokban következett be. Ez jelentősen cáfolja azt az elképzelést, hogy ilyen súlyos baleset nem történhet az országgal, vagy, hogy nem is történt semmilyen baleset Csernobil óta.

Becslések szerint a nukleáris balesetek 4.100 embert öltek meg. A nukleáris balesetek magában foglalják a megolvadásokat, robbanásokat, tüzeket, hűtőfolyadék kiszivárgásokat, amik bekövetkeztek a normális működés mellett, illetve olyan extrém körülmények között, mint a szárazság és földrengés.

Letölthető angol nyelvű PDF formátum:

energycentral.fileburst.com/EnergyBizOnline/2008-5-sep-oct/Financial_Front_Failing_Infrastructure.pdf

A bejegyzés trackback címe:

https://antiatom.blog.hu/api/trackback/id/tr2696991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása