Antiatom

Valódi tények, információk, hírek az atomenergiáról, a média és az ipar csúsztatásai nélkül.

Adatlapok

arnyekvilag

Történetek

Madban kontra AREVA

2010.11.01. 10:48 | Atom Antal | Szólj hozzá!

Címkék: franciaország india atomerőmű építés tiltakozás

Madban, a lenyűgöző szépségű, Mumbai és Ratnagiri közelében elhelyezkedő kis indiai falu továbbra is ellenáll a gigantikus méretű francia AREVA vállalatnak. Az újgenerációs (?) EPR-ek kivitelezésével hírhedté vált AREVA tervei szerint legújabb hat reaktorát a biodiverzitás tekintetében egyedülálló és kihalt fajokban bővelkedő Madban térségében, közvetlen az Arab-tenger partján szeretné felállítani. A helyi, főként organikus mezőgazdálkodásból élő lakosok, összefogtak az óriáscég ellen. A demonstráció ideje alatt 3.000 lakost tartóztattak le. 

Teljes cikk angolul a The Times of India címlapjáról.

http://timesofindia.indiatimes.com/city/mumbai/Nuke-power-project-3000-villagers-court-arrest-in-Ratnagiri/articleshow/6836138.cms#ixzz13mCdNWbv

A bejegyzés trackback címe:

https://antiatom.blog.hu/api/trackback/id/tr182413148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása