Antiatom

Valódi tények, információk, hírek az atomenergiáról, a média és az ipar csúsztatásai nélkül.

Adatlapok

arnyekvilag

Történetek

Átláthatóság szükségeltetik

2009.02.11. 12:05 | Atom Antal | Szólj hozzá!

Címkék: atomenergia atomerőmű építés tájékoztatás

Az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság (EESC) hangsúlyozta az atomenergia átláthatóságának szükségességét. A január 26-i találkozón, mind az atomenergiát pártolók és ellenzők megvitatták az atomipar működésének átláthatóságát és a környezetre gyakorolt hatását.

EESC elnökhelyettese, Irini Pari elmondása szerint egyértelmű konszenzus született arról, hogy az atomenergia irányítása átláthatóbb, felelősebb és elszámolhatóbb módon történjen a korábbi gyakorlatnál.

Minden európai állampolgár rendelkezik azon törvényes joggal, hogy szabadon informálódjon és részt vegyen a törvényes döntéshozatali eljárásokban még az atomerőművek esetében is.

Az antinukleáris kortesek azt állítják, hogy az atomenergia nem teljesen szén semleges és nem szolgál megoldást a globális felmelegedés elleni küzedelemre. Jelenleg Írországban például egyáltalán nincs nukleáris erőmű. Még az 1970-es években tettek javaslatokat, hogy építsenek egyet, az erős környezetvédők fellépésének köszönhetően azonban ez megbukott és azóta sem vetette fel senki ezt az ötletet újra.

Tehát van élet atomenergia nélkül is…

Angol nyelvű cikk:

www.edie.net/news/news_story.asp

A bejegyzés trackback címe:

https://antiatom.blog.hu/api/trackback/id/tr25936688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása