Antiatom

Valódi tények, információk, hírek az atomenergiáról, a média és az ipar csúsztatásai nélkül.

Adatlapok

arnyekvilag

Történetek

Svájci siker

2008.12.02. 10:43 | Atom Antal | Szólj hozzá!

Címkék: atomenergia támogatás atomerőmű nyilvánosság tájékoztatás

November 30-án Svájc legnagyobb városában, Zürichben a lakosság úgy döntött, 2040/2050-re kivonják a nukleáris erőműveket. Mi több, lefaragják a CO2 kibocsátást személyenkénti 1 tonna/évre, és jelentősen csökkentik az energiafogyasztást.

A népszavazási eredmény nagy dolog, főleg, hogy 76,6% értett egyet a reaktorok bezárásával és az energiatakarékossági intézkedések bevezetésével. A pozitív eredmény a svájci Greenpeace kampánymunkájának is nagyban köszönhető, mivel folyamatosan tájékoztatták az embereket a nukleáris ipar veszélyeiről. Ez a siker most több svájci várost és régiót is arra biztat, hogy felvegyék a kesztyűt a nukleáris erőművekkel szemben.

Német nyelvű linkek:

www.greenpeace.ch/mutig

www.tagesanzeiger.ch/zuerich/dossier/zuercher-abstimmungen/Zuerichs-Ausstieg-aus-der-Atomenergie-besiegelt/story/28549311

 

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://antiatom.blog.hu/api/trackback/id/tr55799361

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Aprende los hechos aquí ahora 2018.01.23. 22:41:01

Il Basilico - első benyomás #2 - KARDAMOM

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása