Antiatom

Valódi tények, információk, hírek az atomenergiáról, a média és az ipar csúsztatásai nélkül.

Adatlapok

arnyekvilag

Történetek

Véletlenül nyilvánosságra hozták a szupertitkos atomlistát

2009.06.04. 13:09 | Atom Antal | Szólj hozzá!

Címkék: amerika nyilvánosság adatvédelmi

Napokig letölthető volt az amerikai kormányzat egyik weblapjáról az amerikai polgári atomlétesítmények titkos listája. A dokumentumban pontosan meghatározták az atomraktárak helyeit is. A szakértők egy része szerint nem történt semmi különös, mások szerint a terroristák kihasználhatják a hibát.

Véletlenül nyilvánosságra hozta az amerikai kormány az atomlétesítményekről szóló, szigorúan bizalmas minősítésű 266 oldalas listáját, írja a New York Times.  A lista részletes információkat tartalmaz a több száz amerikai polgári atomlétesítményről, pontosan megjelölve az atomfegyverek alapanyagaként is használható nukleáris fűtőanyag raktárainak helyét is.

A lista nyilvánosságra hozataláról hétfőn számolt be egy, a szövetségi kormányzat titkaival foglalkozó levelezési lista. A dokumentumot kedden, a New York Times többszöri érdeklődése után távolították csak el a kormányzati dokumentációs központ weboldaláról.

Teljes angol nyelvű cikk:

www.nytimes.com/2009/06/03/us/03nuke.html

 

A bejegyzés trackback címe:

https://antiatom.blog.hu/api/trackback/id/tr341163276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása