Antiatom

Valódi tények, információk, hírek az atomenergiáról, a média és az ipar csúsztatásai nélkül.

Adatlapok

arnyekvilag

Történetek

Fukusima-Árnyékvilág; mondd, te mit választanál? kiállítás

2012.02.22. 23:25 | Atom Antal | Szólj hozzá!

Kedves Hölgyem, Uram!

Szeretettel meghívjuk a február 23-án 10.30-kor Budapesten, a Kossuth téren nyíló kiállításunkra, ami 19 napig lesz megtekinthető Budapesten.

Nézze meg Ön is kiállításunkat, olvassa el háttéranyagainkat, az itt jobbra és balra található adatlapokat és személyes történeteket!

A  "Fukusima – Árnyékvilág ...Mondd, te mit választanál?”  című szabadtéri fotókiállítást

Szilágyi Lenke fotóművész, a Magyar Köztársaság Érdemes Művésze nyitja meg.

A kiállítással a japán Fukusima Daiicsi atomerőmű három reaktorblokkjának leolvadásával járó, máig is tartó nukleáris katasztrófa közelgő, egy éves évfordulójára is emlékezünk.

A kiállítás gerincét nyújtó fényképeket a többszörösen díjazott Robert Knoth és Antoinette de Jong szerzőpáros készítette, melyeket Budapesttel párhuzamosan még a világ 15 pontján is bemutatnak. A képeket a nukleáris biztonság hazai helyzetéről és az atomenergia kiváltásról szóló információk egészítik ki.

 „A falvakon átsétálva a veszteség szörnyű érzése nehezedik ránk. A kultúra és hagyományok elvesztése, a közösség és az életmód elvesztése, az egészség és maga az élet elvesztése.” - R. Knoth és A. de Jong

A megnyitón - a farsangi kiszebábu égetés népszokását újraértelmezve egy, az atomenergiát jelképező háromméteres szalmabábut fogunk elégetni, hogy elűzzük a nukleáris telet, és megnyissuk az utat a megújulók és a kevesebb energiafogyasztás kora előtt.

A kiállítás megtekinthető 10 és 19 óra között
február 23-24.: a Kossuth téren,
február 27 - március 3.: a Blaha Lujza téren,
március 5-10. között a Széll Kálmán (Moszkva) téren és
március 19. és 23. között az Örs vezér terén.

Szeretettel várjuk!

Greenpeace Magyarország Egyesület

A kiállítás anyagai megtekinthetőek on-line itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://antiatom.blog.hu/api/trackback/id/tr574176785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása