Antiatom

Valódi tények, információk, hírek az atomenergiáról, a média és az ipar csúsztatásai nélkül.

Adatlapok

arnyekvilag

Történetek

Európai Nukleáris Akadémia

2009.08.28. 20:49 | Atom Antal | Szólj hozzá!

Címkék: atomenergia nukleáris megújuló areva

Egy ilyen nevezetű intézmény létrehozását tervezik a híres-hírhedt nukleáris vállalatok – többek között az AREVA, az  EnBW, az URENCO, a NOK, a Vattenfall és az E.ON.

Az angol nyelvű cikkben természetesen arra hivatkoznak, hogy a „nukleáris reneszánsz” miatt nagy szükség van a szakemberek oktatására és főleg fiatal, diplomás, magasan képzett jelentkezőket várnának. A legújabb nukleáris technológiákkal, biztonsági szabályokkal, költségvetési tervek készítésével és a harmadik generációs atomreaktorok működésével kapcsolatos ismereteket tanítanák meg nekik.

www.urenco.com/content/240/European-Nuclear-Energy-Leadership-Academy.aspx

Néhány kérdés:

-  Hol van itt reneszánsz? Európában mindössze két helyen (Finnországban és Franciaországban) épül jelenleg új atomerőmű, azok is folyamatos csúszással, technikai hibákkal és halmozódó költségekkel küzdenek.

- Most értsük úgy, hogy a vállalatok valóban beismerték nincs kellő számú szakképzett és hozzáértő ember a nukleáris szakmában?  

- Mennyi időveszteség lenne most újabb éveket várni a szakmabeliek kiképzésére? Mi lesz addig a most épülő reaktorokkal?

- Mi lenne, ha ezek a diplomás energiatermelés után érdeklődő leendő diákok az atomerőművek tanulmányozása helyett szélkerekekkel és napelemekkel foglalkoznának?

Tiltakozzunk közösen: atom szak helyett megújuló szakot!

A bejegyzés trackback címe:

https://antiatom.blog.hu/api/trackback/id/tr471344908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása