Antiatom

Valódi tények, információk, hírek az atomenergiáról, a média és az ipar csúsztatásai nélkül.

Adatlapok

arnyekvilag

Történetek

Környezetvédő szervezetek sajtóközleménye a Mohi atomerőmű bővítésről

2009.05.12. 10:35 | Atom Antal | Szólj hozzá!

Címkék: baleset atomerőmű mohi építés

Az Energia Klub és a Greenpeace szerint Magyarország érintettsége és veszélyeztetettsége miatt a Környezetvédelmi Minisztériumnak aktívan részt kellene vennie a szlovákiai mohi atomerőmű tervezett bővítésének környezeti engedélyezésében.

Az elavult atomerőmű az országhatártól 37 (Budapesttől alig 85) kilométerre, egy szeizmikus törésvonalon fekszik, Magyarország felé fújó uralkodó északnyugati szélirányban, így egy baleset esetén hazánk a legsúlyosabban érintett országok közé tartozna.

A mohi atomerőmű már épülő két új reaktorának eredeti tervei, illetve azok biztonsági szintje a 70-es évek szerinti, így azok jelenlegi tervek szerinti befejezése teljességgel elfogadhatatlan. A legsúlyosabb hiányosság, hogy a reaktoroknak nincs olyan, ma már minden új atomerőműnél kötelezően megépítendő védőburka, amely megfelelően meg tudná akadályozni a radioaktív anyagok környezetbe jutását egy súlyos baleset vagy egy terrorakció esetén.

Teljes közlemény:

www.greenpeace.hu/index.php

PDF anyag:

www.greenpeace.hu/up_files/1241785852EK-GP_Velemeny_a_Mohi_Atomeromurol.pdf

 

A bejegyzés trackback címe:

https://antiatom.blog.hu/api/trackback/id/tr171116692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása