Antiatom

Valódi tények, információk, hírek az atomenergiáról, a média és az ipar csúsztatásai nélkül.

Adatlapok

arnyekvilag

Történetek

Ugye Ön AIDS-es?

2009.01.21. 15:41 | Atom Antal | Szólj hozzá!

Címkék: afrika franciaország urán uránbányászat

Tudtad, hogy kaphatsz HIV/AIDS fertőzést radioaktív sugárzástól? Nem? Nos, a francia nukleáris vállalat, az Areva így gondolja, és az ő kezükben lévő kórházakban néha a bányában dolgozók rákos megbetegedéseit úgy is diagnosztizálják, mint a halálos HIV vírusos eseteket.

Most azt hiszed, viccelünk, de nem! Ez jelenleg történik Nigéria északi részén, ahol az Areva két olyan vállalatnak is többségi részvényese (Somaïr és Cominak), melyek urán bányászattal foglalkoznak. De miért kell a félrediagnosztizálás? Hogy az állam tulajdonában lévő francia vállalatnak ne kelljen fizetnie a kezelésért a volt alkalmazottainak. A bányászok és családjaik épp ezért nagyon kevés tájékoztatást kapnak az uránbányászat egészségre káros hatásairól.

Elképesztő bejegyzés a Greenpeace International antinukleáris blogjából:

weblog.greenpeace.org/nuclear-reaction/2009/01/areva_supervillains.html

A bejegyzés trackback címe:

https://antiatom.blog.hu/api/trackback/id/tr51893643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása