Antiatom

Valódi tények, információk, hírek az atomenergiáról, a média és az ipar csúsztatásai nélkül.

Adatlapok

arnyekvilag

Történetek

Emelkedő költségek és csúszás Flamanville-ben

2008.12.03. 09:39 | Atom Antal | Szólj hozzá!

Címkék: franciaország jelentés atomerőmű építés

Párizsban, december 2-án a Reuters közleménye szerint az Électricité de France (EDF) által kivitelező Flamanville European Pressurised Reactor (EPR) építési költségei 20%-kal haladják meg az eredeti terveket. A Les Echos hivatalos jelentése több forrásból is alátámasztja ezt az adatot, melyről az EDF még nem akart nyilatkozni.

A vállalat most szeretne közgyűlést tartani a befektetőknek az elektromos áram termelésének költségéről. A projekt elindításakor, 2006 májusában a cég 46 euróra tervezett egy megawatt óra egységet, most ez az ár kb. 55 euróra emelkedett meg.

Az EDF megerősítette a múlt hónapban, hogy az 1650 megawatt teljesítményű újgenerációs EPR reaktor építését az eredeti tervekkel szemben nem 2012-ben, hanem csak 2013-ban fogják befejezni.

Feltéve, ha nem csúsznak többet, és nem nőnek tovább a költségek..

Angol nyelvű cikk a Reuters honlapján:

www.reuters.com/article/rbssIndustryMaterialsUtilitiesNews/idUSB29884120081202

 

A bejegyzés trackback címe:

https://antiatom.blog.hu/api/trackback/id/tr46801088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása