Antiatom

Valódi tények, információk, hírek az atomenergiáról, a média és az ipar csúsztatásai nélkül.

Adatlapok

arnyekvilag

Történetek

Újabb tűzeset – most Amerikában...

2008.08.19. 11:30 | Atom Antal | Szólj hozzá!

Címkék: amerika diablo baleset tűz atomerőmű canyon

Tűz ütött ki a kaliforniai Diablo Canyon atomerőműben vasárnap. A PG&E vállalat szóvivője, Sharon Gavin elmondta, hogy a tűzet éjfélkor észlelték, és két óra múlva ért véget. A balesetben megrongálódott egy átalakító berendezés, ezért még nem lehet tudni mikor térnek vissza a szolgáltatáshoz. A tűz okát továbbra is vizsgálják és folyamatosan dolgoznak a javítási terven.

A Diablo Canyon állomás Avila Beachben helyezkedik el San Luis Obispo megyében Los Angelestől körülbelül 195 mérföldre, északnyugatra. Az ott üzemelő két reaktort 1985-ben és 1986-ban kapcsolták be Kalifornia áramellátásába.

Szomorú aktualitás, hogy kevesebb, mint két hét alatt két tűzesetről is beszámolhatunk. Ezek ismételten alátámasztják, hogy az atomerőművek üzemeltetése veszélyes, kockázatos feladat. Gyakran léphet fel emberi mulasztás vagy technikai meghibásodás.

Hírek bővebben a Reuters honlapján:

www.reuters.com/article/rbssIndustryMaterialsUtilitiesNews/idUSN1826696820080818

A bejegyzés trackback címe:

https://antiatom.blog.hu/api/trackback/id/tr4622780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása