Antiatom

Valódi tények, információk, hírek az atomenergiáról, a média és az ipar csúsztatásai nélkül.

Adatlapok

arnyekvilag

Történetek

Kiöntötték!?

2008.07.09. 10:55 | Atom Antal | Szólj hozzá!

Címkék: franciaország hulladék urán szivárgás

Uránt tartalmazó nukleáris hulladék ömlött ki véletlenül (mint a homokozóban szokás) Franciaország egyik legnagyobb atomerőművében kedden, miközben egy tartályt tisztítottak.A Bollene-i atomlétesítményben 30 köbméter hulladék szivárgott ki: a folyadék literenkét 12 gramm uránt tartalmazott. 

A kommunikációs igazgató szerint ez az első alkalom, hogy egy ilyen esemény történt az atomerőműben. (Mélységesen megnyugtató, hogy nem naponta fröcskölik szét az anyagot...) A tartályt, amelyben a szivárgás történt, kitisztították, a biztonsági intézkedéseknek eleget tettek. A hatóságok szerint nincs ok a pánikra - közölték a Franciaország déli részén lévő Tricastin Atomerőmű illetékesei. A bollene-i atomerőmű 1975 óta működik. (Ez vajon, mire biztosíték?)

Ja, és mint külföldi források alapján megtudtuk a lé kifolyt a folyóba.

A bejegyzés trackback címe:

https://antiatom.blog.hu/api/trackback/id/tr94560138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása